SEUL

Friday, December 19, 2008

INFORMATIA Imobiliara

Agentii imobiliari sustin protestul notarilor de a se elimina obligativitatea obtinerii CERTIFICATUL ENERGETIC

„Obligativitatea obtinerii certificatului de performanta energetica va avea ca efect stoparea sau intarzierea vanzarilor de locuinte vechi, iar intr-o perioada de criza economica cu repercusiuni grave in domeniul imobiliar vor fi atinse in mod direct interesele cetatenilor atat vanzatori cat si cumparatori. Locuintele noi, construite in ultimii ani, detin astfel de certificate energetice“

citeste articolul integral




CERTIFICATUL ENERGETIC - pericliteaza efortul autoritatilor de a scoate Romania din criza.

"UNNPR solicita Guvernului si Parlamentului Romaniei analizarea solutiei de prorogare (amanare) a termenului de aplicare a prevederilor articolului 23 din legea 372/2005 pana la o data la care sa fie posibila o corespondenta intre necesitatile pietei si capacitatea de a asigura acest tip de servicii de catre corpul auditorilor autorizati de catre Ministerul Dezvoltarii. Prorogarea se poate face si prin completarea Legii de aprobare a OUG 18/2009, aflata la Camera Deputatilor, prin Ordonanta de Urgenta, posibila dupa investirea unui nou guvern, sau printr-o Ordonanta simpla in Ianuarie 2010"

citeste articolul integral


DONALD TRUMP interesat de investitii in Romania

Reprezentantul Trump Organization spune ca cresterea economica se va realiza abia incepand din anul 2011, iar anul viitor va fi un an de stagnare economica pentru economia intregii lumi.

"Cine are bani in momentul de fata este rege. Acum este perioada prielnica pentru dezvoltarea unei investitii. Voi discuta cu seful meu, Donald Trump, despre posibilitatile de investitii care exista in Romania", a afirmat Lembcke. El este vicepresedinte executiv al organizatiei magnatului Donald Trump din 2002. Inainte de a lucra pentru Trump, Lembcke a lucrat pentru mari hoteluri din Germania, Scotia si Marea Britanie. Trump Organization este cel mai mare jucator de pe piata operatorilor hotelieri.

CLICK ! citeste articolul integral


ANALIZA PIETEI IMOBILIARE CONSILIUL CONCURENTEI

RAPORTUL INVESTIGAŢIEI PENTRU ANALIZAREA PIEŢEI IMOBILIARE ŞI A SERVICIILOR CONEXE TRANZACŢIILOR IMOBILIARE (rezumat)
Consiliul Concurenţei a finalizat investigaţia pentru analizarea pieţei imobiliare şi a serviciilor conexe tranzacţiilor imobiliare. Investigaţia a fost declanşată în aprilie 2008 şi a urmărit identificarea eventualelor probleme de concurenţă, în special pe pieţele serviciilor conexe tranzacţiilor imobiliare, şi a efectelor pe care acestea le au asupra consumatorilor. : presa@consiliulconcurentei.ro

http://www.competition.ro/